Konkurs za mentorine
6. februara 2019.
Konkurs za izbor korisnika usluge personalne asistencije
5. marta 2019.

Venecijanske maske

Članovi Društva za CDP Smederevo su ukrašavali venecijanske maske, a na ovoj kreativnoj radionici imali su podršku i pomoć smederevskog Aktiva žena Socijalističke partije Srbije i narodne poslanice Dr Vesne Ivić. Ovo je ujedno i prva poseta jednog Aktiva žena koja je za nas bila i više nego značajna jer se pažnja uglavnom posvećuje korisnicima ustanova i deci, a odrasle osobe sa invaliditetom koje blaže oblike smetnji u razvoju nisu toliko prepoznatljive, a život im je jednako težak.

Cilj ove posete bilo je upoznavanje, druženje i razgovor o problemima sa kojima se članovi Društva i osobe sa invaliditetom u našem gradu susreću, a ne promocija političkih ideja.
U lepoj i radnoj atmosferi svi su učestvovali u ukrašavanju maski, uživali su u prijatnom razgovoru, a mi smo se potrudili da pokažemo koliko osobe sa invaliditetom mogu biti kreativne i koliko im je mala podrška potrebna da bi ispoljili svoje sposobnosti.

Tokom dvočasovne radionice, drage gošće poslužili smo plazma tortom koju su članovi pripremili dan ranije.
Zahvaljujemo se divnim damama iz Aktiva žena SPS-a u Smederevu na poklonima koji će poslužiti u našem daljem radu u okviru kreativnih radionica i na lepom druženju.