Smederevska pesnička jesen
18. oktobra 2018.
Prevencija raka dojke
24. oktobra 2018.

Upoznajte nas – kampanja

Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smederevo započeo je kampanju „Upoznajte nas“ posetom Osnovnoj školi „Dimitrije Davidović“ 19. oktobra 2018. godine. Tom prilikom posetili smo jedno odeljenje drugog i jedno odeljenje četvrtog razreda.

Učenici su imali priliku da razgovaraju i postavljaju pitanja osobama sa različitim vrstama invalidnosti kako bi što bliže i lakše shvatili sa kojim se preprekama suočavaju, ali i upoznaju sa sposobnostima i mogućnostima koje osobe sa invaliditetom imaju. U svakom odeljenju bili su predstavnici osoba sa telesnim, senzornim i intelektualnim invaliditetom.
Bilo je zadovoljstvo slušati pitanja koja su učenici postavljali, a koja su bila i veoma emotivna i na njih je bilo teško odgovoriti, a najveći utisak je da na kraju časa nisu imali predrasude.

Veliko hvala: Predragu Nikoliću, Mari Ožegović, Dobrili Našpalić, Slobodanki Popović, Sretenu Popoviću, Nenadu Mitroviću, Slobodanu Stankoviću, Branku Pavloviću, Petru Stankoviću, Nikoli Aleksiću, Biljani Gvozdenović, Ivani Gvozdenović, Jovanu Mladenoviću i Milici Radivojević koji su činili prva dva tima u ovoj kampanji i započeli nešto što može značajno menjati svest ne samo dece, već i njihovih roditelja.

Cilj kampanje je da se učenici osnovnih i srednjih škola i građani upoznaju sa osobama sa invaliditetom,njihovim životom, sposobnostima i preprekama na koje nailaze tokom svakodnevnog života.