Sunce u streljani
14. maja 2015.
Šahovski turnir „Vladimir Mojsilović – Car“
18. maja 2015.

Streljastvo, Svetski kup Antalija

Streljačka reprezentacija OSI Srbije
Beograd, 18.05.2015.god.

Predemet: Nastup strelaca sa invaliditetom na Svetskom kupu
u Antaliji, Turska od 10 -17.5.2015.god.

I Z V E Š T A J

Streljačka reprezentacija OSI Srbije je, u sklopu realizacije programa rada i priprema za nastup na kvalifikacionim IPC svetskim kupovima u Osijeku i Fort Beningu (na kojima se osvajaju direktne norme za Rio), nastupila na Svetskom kupu u Antaliji od 10-17.5.2015. godine sa osnovnim ciljevima:

– ispunjavanja predviđenih normi IPC za nastup na SK,
– sagledati trenutno stanje forme naših reprezentativaca i najjačih svetskih strelaca,
– nastaviti kontinuitet osvajanja medalja na najjačim Međunarodnim takmičenjima.
– uraditi medicinsku klasifikaciju i kategorizaciju za nove strelce

Na ovom SK je nastupilo 12 naših strelaca (8 strelaca puškom i 4 strelca pištoljem) i to puškom: Dragan Ristić, Siniša Vidić, Zdravko Savanović, Laslo Šuranji, Zoran Banjac, Zoran Poučki, Jelena Pantović i Dejan Jokić, pištoljem: Rastko Jokić, Živko Papaz, Sredo Radović i Danilka Radonjić-Veči i kao treneri i pratioci Nenad Pajić, Ivan Kvasnevski, Vladimir Pajić i Slobodan Jokić. Ukupno 16 članova delegacije
Na put smo krenuli avionom 10.05. a vratili se 17.5.2015.god. ujutro oko 09.00 časova.
Na kupu su nastupili strelci iz 20 zemalja, Medalje su osvajali strelci iz 8 zemalja.

Naša reprezentacija je sa ukupno osvojenih 8 medalja (1 zlatna, 3 srebrene i 4 bronzane) po ukupnom broju osvojenih medalja na drugom mestu (iza Velike Britanije) a u olimpijskom rangiranju četvrta (prema broju zlatnih medalja).Imali smo ukupno 9 nastupa u finalima, tako da je bilans medalja mogao biti i veći!
Kada se uzmu u obzir svi objektivni i subjektivni problemi koji su nas pratili od samog polaska na ovo takmičenje (prevoz, smeštaj, kvarovi na oružju i sl.), ostvareni rezultati su sasvima zadovoljavajući!
Ispunjeni su svi osnovni zadaci, uspešno je odrađena klasifikacija za nove strelce, svi strelci koji su kandidati za nastup u Osijeku su ovde ušli u Finale u svojim disciplinama
i svi oni (njih sedmoro) su ispunili predviđene IPC norme za nastup na SK u Osijeku.
Naš najuspešniji strelac na ovom takmičenju je Laslo Šuranji iz Novog Bečeja koji je osvojio 2 medalje (zlato u disciplini R1 i bronzu u FTRI), i finale u disciplini R3.
Srebrene medalje su osvojili Jelena Pantović u disciplini FTR I i reprezentacija Srbije u disciplinama R4 (Dragan Ristić, Siniša Vidić i Zoran Banjac) i R5 (Dragan Ristić, Siniša Vidić i Zdravko Savanović), a bronzane medalje Dragan Ristić, Rastko Jokić i Siniša Vidić.
Nastup u finalu su imali i ostali kandidati za Osijek i to : Zdravko Savanović (4. mesto) Živko Papaz, Jelena Pantović, kao i Zoran Poučki.
O svim problemima koji su nas pratili i pehovima ću izvestiti u posebnom dokumentu, sada samo treba reći da se pokvarila puška Dejana Jokića i da to nismo mogli otkloniti na ovom takmičenju (inače bi sigurno ostvario znatno bolji rezultat), kao i da se u transportu polomio rukohvat pištolja Srede Radovića (što takođe nismo u potpunosti mogli rešiti na ovom SK, jer nije bilo nikoga od servisera i proizvođača oružja).
Učesnici ovog SK koji nisu ispunili predviđene norme za nastup na ovom takmičenju (shodno Pravilniku ISSS), troškove nastup na ovom takmičnju pokrivaju samofinansiranjem ili sufinansiranjem.
Svi rezultati strelaca na ovom SK se nalaze na zvaničnom sajtu IPC-a.

Laslo Suranji

IMG_4038

IMG_4028

IMG_4013

IMG_4006

IMG_3942