Stavovi Smederevaca o osobama sa invaliditetom
7. septembra 2018.
Putovanje kroz Jagodinu
21. septembra 2018.

Srebrni Despoti

Fudbaleri Sportskog udruženja gluvih i nagluvih „Despoti“ osvojili su II mesto na Državnom prvenstvu gluvih i nagluvih Srbije u futsalu. Ekipa je učestvovala u sastavu: Miloš Vojinović, Bojan Maksimović, Marko Ilić, Ervin Šakiri, Miloš Matejić, Marko Matejić, Miša Stančić i Ivan Jevtić.

Na takmičenju koje je održano 16.9.2018. u Sportskoj Hali u Smederevu učestvovalo je 12 ekipa podeljenih u 3 grupe. U grupnoj fazi utakmice su se igrale po sistemu 2 puta po 10 minuta, a polufinalne i finalne utakmice po sistemu 2 puta po 15 minuta.
Naša ekipa je uspela da organizovanom, timskom igrom i ogromnim zalaganjem savlada jake protivnike i osvoji drugo mesto. U borbi za zlatnu medalju i pehar, naša ekipa je odigrala nerešeno 4 : 4 i izgubila na penale.

Organizator ovog takmičenja je Sportski savez gluvih Srbije u saradnji sa Sportskim udruženjem gluvih i nagluvih DESPOTI.
Zahvaljujemo se Direktoru sportskog centra Ivanu Vučiću na ukazanom poverenju i za razumevanje, koji nam je obezbedio korišćenje sportske hale bez naknade. Zahvaljujemo se Svetlani Mihić ispred Doma Zdravlja i dežurnoj ekipiu Hitne pomoći. Takođe se zahvaljujemo Saši Branešcu i Gradskom fudbalskom savezu Smederevo koji nam je obezbedio sudije.