Škola znakovnog jezika
1. jula 2018.
Smart Alarm Shaker za smanjenje prepreka
29. jula 2018.

Srbija kroz istoriju

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Smedereva i Društvo za cererbalnu i dečiju paralizu Smedereva organizovali su edukaciju Srbija kroz istoriju u okviru koje su se korisnici personalne asistencije, njihovi asistenti i članovi Društva za CDP Smederevo i njihovi roditelj upoznali sa srednjevekovnom istorijom Srbije i srpskim svetinjama.

Grupa od 40 ljudi 24. jula je najpre obišla srednjevekovni manastir Ravanica koji se nalazi u blizini Ćuprije, ispod Kučajskih planina. Manastir Ravanica sazidan je u 14.veku, deceniju pre Kosovskog boja, i predstavlja zadužbinu cara Lazara, čije su mošti vraćene u Ravanicu 1989. godine kada je obeleženo 600 godina od Kosovske bitke.

Nakon Ravanice, put je nastavljen ka manastiru Sv. Sisoja, zaštitnika dece, koji se nalazi u Sisevcu. Manastir je sagrađen u 14. veku. Iako nije ukrašen freskama, odiše duhovnošću i mirom.
Pre povratka kući, uživali smo u podnožju Kučajskih planina u restoranu Sisevac terme u kome smo se odmorili i osvežili u prelepom ambijentu i na čistom vazduhu.