„Prepreke i OSI“ i „Univerzalni dizajn“
3. decembra 2021.
Kreativne radionice
10. decembra 2021.

Spot „Smederevo bez barijera“

Промотивни спот „Смедерево без баријера“ сниман је током новембра месеца. Настао је у жељи да се прикажу физичке баријере са којима са Смедеревци са инвалидитетом сусрећу приликом кретања и да покаже како се проблеми заправо могу и морају решити.

Спот је усмерен на све грађане који немају никакав инвалидитет и немају свест о томе колико је кретање слепим особама и корисницима ортопедских помагала отежано и онемогућено. Циљ је заправо да се подигне свест свих наших суграђана, али и становницима других градова, општина и села, о важности уклањања баријера.

Премијерно је приказан 03.12.2021. године на локалним телевизијама када је обележен Међународни дан особа са инвалидитетом.

Захваљујемо се идејним творцима, сниматељима и мотажерима Горану Филиповићу, Михајлу Марићу и Радивоју Дамјановићу, као и глумицама Данијели Лучанин и Јелени Пантовић и глумцима Милошу Пржићу и Зорану Петковићу.

Промотивни спот „Смедерево без баријера“ настао је у оквиру реализације истоименог програма који је финансијски подржан од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије преко Стално отвореног конкурса, а који реализује Градски савез социјално хуманитарних организација Смедерево.
Спот можете погледати на нашој ФБ страници https://fb.watch/aWaTx6hvRB/ и YouTube каналу https://www.youtube.com/watch?v=9X0AkFaO5nw .