Konkurs – Pomoć u kući za staračka i siromašna domaćinstva
17. decembra 2021.
Pokloni za mališane
29. decembra 2021.

Sportski uspesi

Predstavnici Gradske organizacije gluvih i nagluvih Smederevo i Sportskog udruženja gluvih i nagluvih „Despoti“ ostvarili su brojne uspehe tokom 2021. godine. Najzapaženiji rezultati postignuti su u stonom tenisu, pikadu, streljaštvu i kuglanju.
Republičko prvenstvo gluvih i nagluvih u stonom tenisu održano je 18. aprila 2021. godine u Jagodini. Ženska ekipa u sastavu Marijana Ristić i Milica Đokuć osvojila je drugo mesto u ekipnoj konkurenciji, dok su u pojedničanoj konkurenciji osvojile prvo (Marijana Ristić) i drugo mesto (Milica Đokić). Muška ekipa u sastavu Bojan Maksimović i Srđan Ristić osvojila je četvrto mesto, ali smo i njih isto ponosni.
Republičko prvenstvo gluvih i nagluvih u pikadu održano je 18. septembra 2021. godine u Požarevcu. Ženska ekipa u sastavu Jelena Stevanović i Milica Đokuć osvojila je prvo mesto u ekipnoj konkurenciji, dok je u pojedničanoj konkurenciji Jelena Stevanović osvojila treće mesto. Muška ekipa u sastavu Srđan Ristić i Ilija Jakovljević osvojila je drugo mesto, a Srđan Ristić je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio prvo mesto.
Republičko prvenstvo gluvih i nagluvih u streljaštvu održano je 24. novembra 2021. godine u Novom Sadu. Predstavnike smo imali samo u muškoj konkurenciji. Muška ekipa u sastavu Radoslav Anić, Miladin Živanović i Ilija Jakovljević osvojila je prvo mesto, a Radoslav Anić je bio šampion i u pojedinačnoj konkurenciji.
Republičko prvenstvo gluvih i nagluvih u kuglanju održano je 29. novembra 2021. godine u Jagodini. Našu organizaciju u ženskoj konkurenciji predstavljale su Anđelka Todorović i Milica Đokić, a u muškoj konkurenciji Ilija Jakovljević i Danijel Novaković. Naša takmičarka Anđelka Todorović osvojila je prvo mesto i postala šampionka u pojedinačnoj konkurenciiji.
Redbull fotmaster je pojedinačno sportsko takmičenje na kome je učestovao i naš član Ilija Jakovljević. Ove godine održano je u Beogradu. Takmičenje zahteva dobru fizičku pripremljenost jer podrazumeva savladavanje prepreka i trčanje. Za razliku od svih ostalih, ovo takmičenje je opšteg tipa na kome su gotovo svi učesnici osobe bez invaliditeta. Zbog toga smo još ponosniji na Iliju koji je pokazao odličnu formu i radujemo se narednim njegovim takmičenjima.
26. decembra 2021. godine SUGN „Despoti“ Smederevo je za sve članovi koji su se takmičili i predstvaljali zajednicu gluvih i nagluvih osoba organizovalo svečanu večeru u pivnici „Beerland“. Tom prilikom podeljeni su i pokloni svim takmičarima.