Državno prvenstvo Stoni tenis
13. maja 2018.
Sara i Ilija vicešampioni
20. maja 2018.

SGNS – Sastanak predsednika i sekretara

U sredu, 16. maja 2018. godine, sa početkom u 11:00 časova u prostorijama Regionalnog centra održan je sastanak predsednika i sekretara organizacija gluvih i nagluvih iz cele Srbije. Sastanak su organizovali Savez gluvih i nagluvih Srbije i Gradska organizacija gluvih i nagluvih Smederevo.
Sastanak je održan pod vođstvom Suzane Maslać – Matović, predsednice Saveza. Na sastanku su govorili Radoje Kujović, sekretar Saveza, i Jelena Kotević,predstavnica MRZBSP. Sastanku je prisustvovalo 70 predstavnika iz 35 organizacija gluvih i nagluvih sa teritorije Srbije, uključujući i autonomne pokrajine.

Na sastanku se razgovaralo o problemima i barijerima sa kojima se gluve i nagluve osobe svakodnevno susreću, kao i o mogućnostima unapređenja njihovog položaja i uvođenju invalidnine za gluve osobe. Govorilo se i o problemima koje organizacije imaju u sredinama u kojima deluju, problemima u radu Prevodilačkih servisa za znakovni jezik i drugim aktuelnim temama.
Na kraju sastanka i završenih diskusija zaključeno je da se zajednica gluvih i naguvih osoba nalazi u veoma lošem položaju i da hitno treba preduzeti mere za smanjenje barijera sa kojima se suočavaju u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i komunikaciji.