Izrada predmeta od epoksi smole
30. septembra 2023.
„Svi smo jedanko vredni“ – Svetski dan osoba sa cerebralnom paralizom
6. oktobra 2023.

Šetnja po Sremu

U okviru obeležavanja Nedelje solidarnosti sa osobama sa cerebralnom paralizom, Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva organizovalo je jednodnevni izlet „Šetnja po Sremu“.

 

Najaktivniji članovi najpre su posetili manastir „Velika Remeta“ koji je posvećen Svetom Dimitriju, a ktitor je bio kralj Dragutin. Manastir se nalazi u južnoistočnom delu Fruške gore. Pretpostavlja se da je nastao u 15.veku, ali je zasigurno jedan od najstarijih od 16 fruškogorskih manastira. Čist vazduh i mir kojim odiše okolina manastira prijali su svim izletnicima.

 

Nakon posete manastiru, članovi su uživali u ambijentu i kuhinji salaša „Stojšić“ koji pored restorana poseduje i mini zoo vrt, igralište za decu i livadicu.

 

Cilj ovakvih aktivnosti je da unesemo radost u živote naših članova, da im omogućimo da posete mesta koja odišu duhovnošću i verom, ali i mesta koju su atraktivna i na koja većina njih nije u mogućnosti da ode. Ovakve aktivnosti predstavljaju i priliku da se druže i da se osećaju zaista vrednim članovima društva.

_autotone