Nedelja borbe protiv mišićne distrofije
4. juna 2015.
Besplatan ulaz na bazene
15. juna 2015.

Rešen problem parkiranja za osobe sa invaliditetom u Smederevu

U petak 05.06.2015. godine održan je sastanak predstavnika svih organizacija osoba sa invaliditetom i predstavnika JKP Parking servisa u prostorijama Gradskog saveza socijalno humanitarnih organizacija Smederevo.

Sastanak je organizovan na inicijativu Dejana Bosića, upravnika Parking servisa Smederevo i predstavnika Gradskog saveza socijalno humanitarnih organizacija Smederevo, a povodom problema u parkiranju sa kojim su se osobe sa invaliditetom u našem gradu suočavale. Do sada je bilo dozvoljeno parkiranje samo na obeleženim mestima za osobe sa invaliditetom uz posedovanje jedinstvene kartice koja omogućava besplatno parkiranje na teritoriji čitave Srbije. Problem je nastao zbog malog broja obeleženih parking mesta, koja su najčešće zauzeta, usled čega su osobe sa invaliditetom bile prinuđene da svoje automobile parkiraju na neobeležena mesta. Zaposleni u Parking servisu, poštujući pravila i procedure, ostavljali su Posebne parking karte (kazne za parkiranje).
Upravnik Parking servisa, gospodin Dejan Bosić, zajedno sa predstavnicima sindikata, pokrenuo je inicijativu da se osobama sa invaliditetom čija vozila imaju registarske tablice sa oznakom SD omogući parkiranje i van obeleženog mesta bez nadoknade. Ovu inicijativu podržale su i gradske vlasti, tako da je problem rešen.
Dakle, osobe sa invaliditetom čija vozila imaju SD registarske tablice moći će besplatno da se parkiraju na svim mestima na kojima je ono dozvoljeno. Oni koji dolaze iz drugih mesta i gradova, moći će besplatno da se parkiraju isključivo na obeleženim mestima.
Takođe, mole se sve osobe sa invaliditetom koje su dobile Posebne parking karte (kazne za parkiranje) da sa saobraćajnom dozvolom odu u JKP Parking servis ispod nadvožnjaka, kako bi se iste stornirale pre nego što odu na utuženje.

20150605_130807