Međunarodni dan ljudskih prava
10. decembra 2015.
Šest decenija postojanja Gradske organizacije saveza slepih Srbije Smederevo
23. decembra 2015.

Radno – okupacione radionice

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva je tokom cele godine realizovalo radno – okupacione radionce za svoje članove utorkom i sredom. Radionice su organizovane u skladu sa interesovanjima i potrebama članova.
Toko godine članovi su obučavani da rade na računaru, da kopiraju i rade lakše administrativne poslove poput popunjavanja uplatnica, naloga, priznanica. Obučili smo ih da koriste smart telefone i tablete, da nameste i podese uređaje za digitalnu televiziju.

Od septembra meseca započeli smo sa realizacijom radno-okupacionih radionica koje za cilj imaju podsticanje samostalnosti. Ciljna grupa bili su članovi muškog pola koji žive sa starijim roditeljima i koji do sada nisu obavljali poslove po kući i pripremali obroke.
U okviru ove radionice obučavaju se da pripreme obroke kako za sebe, tako i za druge osobe. Pravljene su palačinke, pite, torte, bakin kolač, pica, a kako je ovaj vid radionice bio veoma interesantan članovima, odlučili smo da nastavimo sa realizacijom ove radionice i u narednom peridou.
Članovi ističu da se osećaju prijatno i korisno i da uživaju u pokazivanju svojih kulinarskih veština, a među njima izdvojili su se i oni koji bi ovim poslovima mogli i profesionalno da se bave.
Pored ovih radionica, realizujemo i edukativno – savetodavne radionice u okviru kojih se članovi i njihove porodice osnažuju, savetuju, informišu i u kojima im se pomaže da ostvare svoja prava.

20151020_151350

20151027_141245

PicsArt_11-24-11.19.01