U potrazi za dinosaurusima
22. oktobra 2017.
Pristupačnost na delu
19. novembra 2017.

Psihoterapeutske radionice

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Smedereva započeo je sa realizacijom nove usluge za svoje članove. U oktobru je organizovana prva grupna psihoterapija na kojoj su učestvovali članovi Centra i Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva, kojom su ispitane potrebe osoba sa invaliditetom za ovakvom vrstom usluge.

Reakcije su bile veoma pozitivne, a sami učesnici iskazali potrebu ne samo za grupnim, već i za individualnim uslugama psihoterapeuta, kako bi prevazišli poteškoće sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu i značajnije unapredili svoj kvalitet života.


Cilj usluge je da osobe sa invaliditetom očuvaju ili unaprede svoje psihičko zdravlje i ojačaju u borbi sa životnim i porodičnim problemima, a u realizaciji usluge Centar sarađuje sa organizacijom Sanvila iz Jagodine i psihoterapeutkinjom Srbijankom Andrejić koja je uspostavila odličan kontakt sa članovima.

Na grupnim terapija učestvuje od 15 – 20 članova Centra, a na individualnim terapijama njih 10.


Zbog velikog interesovanja i velike potrebe za ovakvom uslugom, Centar će nastaviti da je razvija i tokom 2018. godine.

Zahvaljujemo se Streljačkoj družini Smederevo na ustapunju hola Streljane u Dvorani Smederevo za izvođenje grupnih terapija.