Konferencija Gradskog saveza socijalno humanitarnih organizacija Smederevo
22. decembra 2016.
Novogodišnji paketići
6. januara 2017.

Protiv predrasuda i diskriminacije – za ravnopravnost

Stop Discrimination word cloud in the shape of a palm, isolated on white

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Smedereva i Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije u saradnji sa Kancelarijom Poverenice za zaštitu ravnopravnosti organizovali su 23. decembra tribinu na temu Protiv predrasuda i diskriminacije – za ravnopravnost.

Tribina je održana uz podršku Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo čije prostorije smo koristili bez nadoknade, na čemu im se posebno zahvaljujemo.
Na tribini su govorile Mimica Živadinović, predstavnica CIL-a Srbije i Emila Spasojević, predstavnica Kancelarije Poverenice za zaštitu ravnopravnosti. One su prezentovale rezultate ankete koja je sprovedena među osobama sa invaliditetom, koja je pokazala da osobe sa invaliditetom još uvek nisu sigurne šta predstavlja diskriminacija i koji se postupci mogu okategorisati kao diskriminatorni. U uvodnom delu tribine, učesnicima je razjašnjeno šta se sve može smatrati diskriminacijom, a objašnjen im je i način rada Kancelarije za zaštitu ravnopravnosti kojoj se mogu obratiti svi koji smatraju da su diskriminisani.
Na kraju tribine, učesnici su i sami podelili svoja iskustva vezana za ovu temu i ukazali na događaje kada su se osetili diskriminisano. Pored članova Centra, tribini su prisustvovali i članovi drugih organizacija osoba sa invaliditetom koje deluju na teritoriji grada Smedereva.