Da vas i mi čujemo
28. septembra 2017.
U potrazi za dinosaurusima
22. oktobra 2017.

Pomažemo da imaju i oni koji nemaju

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva je u saradnji sa Bankom hrane Beograd organizovalo akciju prikupljanja hrane „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“ od 13. do 15. oktobra 2017. godine u Maxi objektima u centru grada i Petrijevskoj ulici.
Akcija se sprovodila povodom obeležavanja Svetskog dana hrane u više gradova u Srbiji, a cilj je bio da se prikupe namirinice koje će se deliti najugroženijim članovima.Građani su u velikom broju kupovali i donirali namirnice: ulje, šećer, brašno, prinač, konzerviranu hranu, testeninu, keks. Naši volonteri su upućivali građane na ciljeve akcije, a oni su uzvratili kupovinom 403 kg hrane koja je podeljena najugroženijim članovima Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva. Podeljeno je ukupno 22 paketa namirnica, a ovim paketima dodati su i higijenski paketi koje je Društvu donirao Crveni krst Smederevo.

Volonteri koji su učestvovali u ovoj akciji, Dejan Jeremić, Dejan Petković i Dragan Stojanović, su i sami članovi Društva za cerebalnu i dečiju paralizu Smedereva, a pored upućivanja građana na akciju, oni su radili i na podizanju svesti Smederevaca o mogućnostima i pravima osoba sa invaliditetom. Tokom akcije naišli su na veliko razumevanje naših građana.

Pored ove akcije koja se održava jednom godišnje, saradnja sa Bankom hrane se odvija tokom čitave godine prikupljanjem voća i povrća koje doniraju Maxi objekti. Društvo je ovo saradnju započelo u maju 2016. godine, a tokom prošle godine je iz objekta Maxi u Petrijevskoj ulici dobijeno 1.701 kg voća i povrća u vrednosti od oko 235.000,00 dinara.


Banka hrane Beograd je prepoznala Društvo kao dobrog partnera, tako da je u oktobru 2017. godine Društvu priključila i Maxi objekat u centru grada. Do kraja oktobra 2.250kg voća i povrća, vrednosti oko 300.000,00 dinara. Korisnici su do sada bili članovi Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva i Gradske organizacije gluvih i nagluvih Smederevo, a tokom naredne godine postoji ideja da Društvo ovu aktivnost proširi i na najugroženije članove drugih organizacija.