Putevima vina i ustanika
14. oktobra 2018.
Poseta Muzeju Smederevo i Smederevskoj tvrđavi
18. oktobra 2018.

Pomažemo da imaju i oni koji nemaju

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva je u saradnji sa Bankom hrane Beograd organizovalo akciju prikupljanja hrane „Pomažemo da imaju i oni koji nemaju“ od 12. do 14. oktobra 2018. godine u Maxi objektima u centru grada i Petrijevskoj ulici.
Akcija se sprovodila povodom obeležavanja Svetskog dana hrane u više gradova u Srbiji, a cilj je bio da se prikupe namirinice koje će se deliti najugroženijim članovima.
Građani su u velikom broju kupovali i donirali namirnice: ulje, šećer, brašno, prinač, konzerviranu hranu, testeninu, keks. Naši volonteri su upućivali građane na ciljeve akcije, a oni su uzvratili kupovinom 300 kg hrane koja je podeljena najugroženijim članovima Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva.Podeljeno je ukupno 14 paketa namirnica.

Volonteri koji su učestvovali u ovoj akciji, Dejan Jeremić, Dejan Petković i Dragan Stojanović, su i sami članovi Društva za cerebalnu i dečiju paralizu Smedereva, a pored upućivanja građana na akciju, oni su radili i na podizanju svesti Smederevaca o mogućnostima i pravima osoba sa invaliditetom. Tokom akcije naišli su na veliko razumevanje naših građana.
Pored ove akcije koja se održava jednom godišnje, saradnja sa Bankom hrane se odvija tokom čitave godine prikupljanjem voća i povrća koje doniraju Maxi objekti. Društvo je ovo saradnju započelo u maju 2016. godine.
Voće i povrće koje preuzimamo tokom godine distribuiramo članovima Društva za CDP Smederevo i članovima Gradske organizacije gluvih i nagluvih Smederevo.