Peto kolo lige OSI
27. septembra 2015.
Svet projekata i njihova uloga u životu OCD
29. septembra 2015.

Međunarodna konferencija EAMDA (European Alliance of Neuromuscular Disorders Associations)

Najveći međunarodni skup o medicinskim i socijalnim dostignućima u oblasti neuromišićnih oboljenja međunarodne organizacije EAMDA održao se od 25. – 27.09.2015. godine.
Domaćin je Savez distrofičara Srbije, koji već treći put za pet decenija postojanja ima priliku da ugosti više od 100 učesnika iz osam evropskih zemalja.
U.D.G.S.“Bolji Život“je sa svoja dva člana Vlastom Filipovićem i Vladom Dodićem prisustvovalo 45. međunarodnoj konferenciji EAMDA-European Alliance of Neuromuscular Disorders Associations, na kojoj su glavne teme predavanja bile: najnovija genetska istraživanja iz oblasti neuromišićne distrofije, prenatalna dijagnostika, prevencija i upotreba lekova i suplemenata u tretiranju ovih bolesti, respiratorni problem i rehabilitacija. U socijalnom delu programa, centralna tema je bila – personalna asistencija i samostalni život obolelih od NMD.

Na skupu su se okupili vodeći medicinski stručnjaci i lideri invalidskog pokreta Evrope i Srbije kako bi razmenili iskustva i prakse, odnosno unapredili znanja u oblasti prevencije i terapijskih mogućnosti koje se pružaju osobama obolelim od progresivnih neuromišićnih bolesti, odnosno u oblasti socijalnih preduzeća.
Skup se organizuje uz podršku ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i ministarstva zdravlja Republike Srbije.

SAM_2140

SAM_2185

SAM_2178