Obuka personalnih asistenata
1. novembra 2020.
Stvaralaštvo koje menja život
24. februara 2021.

Kreativne radionice

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva je tokom cele godine organizovalo Kreativne radionice za svoje članove. Zbog malog prostora koje Društvo koristi, nismo bili u mogućnosti da sve radionice organizujemo, a da ispoštujemo sve preporuke Kriznog štaba i ne dovedemo u opasnost učesnike radionica. U periodu kada je to bilo moguće, radionice smo održavali u našem prostoru, a kada nije bilo moguće, članovima smo obezbeđivali potreban materijal, a oni su radili kod kuće. Kreativnost i okupacija je bila veoma značajna za njih naročito u periodu ograničenog kretanja, jer im omogućila da prevaziđu anksioznost.
Tokom 2020. godine najviše smo radili na slikarskim veštinama pomoću setova bojenja po brojevima. A pored slikarskih radionica, izrađivali smo i predmete dekupaž tehnikom, a u martu, pre uvođenja vanrednog stanja, posetila nas je i televizijska ekipa iz Velike Plane.
Finansijski smo pomogli i realizaciju projekta „Bez alata nema zanata“ u koji su bili uključeni i naši članovi, a pomoć se ogledala u obezbeđivanju honorara mentora i zakupa prostora. Ukupan naš doprinos projektu iznosio je 50.000,00 dinara, a za kreativne radionice utrošeno je oko 100.000,00 dinara.
Radovi sa kreativnih radionica izlagani su u okviru manifestacije Kreativni trg i Humanitarni bazar, a sav prihod usmeren je u humanitarne svrhe za lečenje naših članova i sugrađana.