Projekat „Mens sana in corpore sano“
10. oktobra 2023.
Šetnja kroz istoriju tradicionalnih muzičkih instrumenata
28. oktobra 2023.

Kamp „Kreativni“

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva organizovalo je kamp „Kreativni“ kome su prisustvovali najaktivniji članovi koji su prisustvovali na najmanje 80% radionica koje su se organizovale tokom godine. Kamp je obuhvatio 17 učesnika i trajao je od 16. do 19 oktobra.

Učesnici kampa su ove godine nagrađeni za sav trud koji su ulagali tokom čitave godine boravkom u hotelu „Park“ u Vrnjačkoj Banji. Pored uživanja u šetnji po čistom vazduhu, uživanja u druženju, posebnu radost izazvao je SPA centar, slana soba, sauna i bazen sa hidromasažerima. Voda, odnosno hidroterapija, izuzetno je važna za opuštanje spazma mišića koji je karakterističan za osobe sa cerebralnom paralizom. Učili smo tehnike opuštanja u vodi, disanja, kao i plivanja, a cilj je bi da se oslobode straha od vode koji je takođe specifičan za ovu kategoriju osoba sa invaliditetom.

Naredne godine kamp će, pored uživanja, imati i radni deo u okviru kog će se realizovati kreativne radionice a u kojima će učešće uzeti i pratioci.