Voskarske radionice
5. septembra 2023.
Izložba proizvoda nastalih na projektu „Kreativni“
8. septembra 2023.

Juvelirske radionice

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Smedereva je tokom avgusta realizovalo „Juvelirske radionice“ u okviru kojih su ručno izrađivane ogrlice, lančiće i minđuše.

 

Za izradu nakita korišćeni su materijali poput različitih oblika i vrsti perli, poludragog kamena, srebra, nerđajućeg čelika, sedefa, sajlica i strune. Kako su u letenjem periodu bile veoma popularne perle pravljene od gline, trudili smo da ispratimo trendove i da sa članovima radimo na izradi nakita kakav se viđa na društvenim mrežama.

 

S obzirom na to da nizanje perli zahteva dobar vid, učesnici su podeljeni u parove u okviru kog je svako imao deo posla koji može da obavlja a kako bi finalni proizvod bio estetski lep, nosiv i urađen bez greške.

 

Mnoštvo  boja i materijala omogućio je članovima da ispolje svu svoju kreativnost i pokažu da zajedničkim radom mogu dostići ciljeve koje su smatrali nedostižnim.

 

Zahvaljujući projektu „Kreativni“ koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture kupili smo materijal koji će nam omogućiti da i tokom zimskog perioda pravimo zanimljiv  nakit i postavljamo nove ciljeve.