Održani turniri u pikadu i remiju
11. septembra 2015.
Peto kolo lige OSI
27. septembra 2015.

Fudbaleri Sportskog udruženja gluvih i nagluvih „Despoti“ osvojili IV mesto

Fudbaleri Sportskog udruženja gluvih i nagluvih „Despoti“ osvojili su IV mesto na Republičkom prvenstvu gluvih i nagluvih Srbije u malom fudbalu. Ekipa je učestvovala u sastavu: Miloš Vojinović, Branko Pavlović, Bojan Maksimović, Nikola Jovanović, Živorad Đuđić, Milan Jaćimović, Marko Ilić i Ilija Jakovljević, trener Jovan Mladenović.

Na takmičenju koje je održano 26.9.2014. u balonu Sportskog centra Čair u Nišu učestvovalo je 9 ekipa podeljenih u tri grupe. U grupnoj fazi utakmice su se igrale po sistemu 2 puta po 12 minuta, a polufinalne i finalne utakmice po sistemu 2 puta po 15 minuta.
Naša ekipa je kao pobednik treće grupe ušla u polufinalnu borbu u kojoj je izgubila od ekipe SDG „Nišava“ koja je i osvojila prvenstvo.
Razočarani nakon gubitka u polufinalnoj utakmici, a i umorni nakon dugog putovanja i borbi u grupnoj fazi, naša ekipa nije imala dovoljno snage i motiva u borbi za treće mesto u kojoj smo izgubili od ekipe iz Beograda.
Prvo mesto osvojila je ekipa SDG Nišava, drugo mesto ekipa iz Požarevca, a treće ekipa SDG „Olimpija“ iz Beograda.
Organizator ovog takmičenja je Sportski savez gluvih Srbije. Zahvaljujemo se Gradu Smederevu koji nam je obezbedio prevoz na ovo takmičenje.

PicsArt_10-02-02.11.16

PicsArt_10-02-02.12.36