Uskršnje takmičenje „Tucanijada 2018“
11. aprila 2018.
Državno prvenstvo Stoni tenis
13. maja 2018.

Evropski dan samostalnog života 2018

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Smedereva obeležio je 5. maj – Evropski dan samostalnog života na Trgu Republike.
Tokom ove ulične akcije ispitivani su stavovi naših građana bez invaliditeta u vezi samostalnog života osoba sa invaliditetom. Anketa je pokazala da Smederevci prepoznaju potrebe osoba sa invaliditetom i da smatraju da one mogu živeti samostalno ukoliko im društvo pruži adekvatnu podršku i uslugu kao što je personalna asistencija.

Ovoj uličnoj akciji je prisustvovalo oko 30 članova, među kojima su bili i korisnici usluge personalna asistencija koji su i anketirali građane i sa njima razgovarali i na taj način podizali svest o svojim mogućnostima i sposobnostima.
Ova aktivnost je naišla na veliki odziv naših sugrađana koji su sami prilazili štandu na čemu im se mnogo zahvaljujemo jer daju motiv borbi koju sve organizacije vode.
Druženje članova nastavljeno je u jednom lokalu u gradu.

Ovakve aktivnosti imaju za cilj da osobe sa invaliditetom postanu vidljivi članovi našeg društva i grada, kao i da podignu svest građana.
Evropski dan samostalnog života je 2018. godine bio posvećen uklanjanju prepreka, a Centar je zajedno sa Gradskim savezom socijalno humanitarnih organizacija Smederevo i svim ostalim organizacijama pokrenuo kampanju Pristupačnost za sve koja se sprovodi od januara meseca. Na žalost, rezultati ove kampanje nisu ohrabrujući i ukazuju na to da se sa predstavnicima važnih ustanova i institucija mnogo mora raditi u narednom periodu.