Uskršnje takmičenje „Tucanijada 2017“
18. aprila 2017.
5. maj – rezultati anketiranja
16. maja 2017.

Evropski dan samostalnog života

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Smedereva organizovao je 12.05.2017. godine na centralnom gradskom trgu uličnu akciju povodom obeležavanja Evropskog dana samostalnog života.

Cilj ulične akcije je bio da se podigne svest građana o osobama sa invaliditetom i njihovim mogućnostima i smanje predrasude. Ujedno su se ispitivali i stavovi građana i njihovo mišljenje o osobama sa invaliditetom. Planirano je bilo učešće do 50 građana, a interesovanje je prevazišlo naša očekivanja, tako da je materijal koji smo imali bio veoma brzo podeljen. Za sve učesnike ankete, Centar je pripremio i male poklone u znak zahvalnosti, među kojima je bilo i pismo koje je sadržalo odgovore na sva pitanja u anketi.
Podrška koju su građani pružili i interesovanje koje su pokazali predstavlja podstrek borbi osoba sa invaliditetom za ravnopravnost i samostalan život.

Akciju su podržali i članovi Centra koji su razgovarali sa prisutnim građanima, kao i predstavnici Gradske uprave Smederevo sa kojima Centar sarađuje na pružanju usluge Servis personalnih asistenata.
Rezultati ankete biće prezentovani u utorak 15.maja na Konferenciji za medije.