Uskršnje takmičenje u tucanju jajima „Tucanijada 2016“
4. maja 2016.
Preventiva je sve važnija
18. maja 2016.

Društvo za CDP Smederevo domaćin regionalnog sastanka

Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu Smederevo bilo je domaćin prvog sastanka i edukacije u okviru projekta koje realizuje Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije. Pored predstavnika Saveza, imali smo izuzetno zadovoljstvo da ugostimo i predstavnike Društva iz su bila Društva iz Požarevca, Pančeva, Kovina. Sastanak je održan 10.05.2016. godine.
Projekat „Jačanje kapaciteta organizacija članica Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu za pružanje podrške svojim članovima u okviru psiho-socijalnog, savetodavno- terapijskog, pravnog konteksta“ ima za cilj da okupi predstavnike Društava koji su teritorijalno bliska i kroz upoznavanje, razmenu iskustava, znanja i ukazivanja na važne oblasti, ojača kapacitete članica Saveza.

Učesnici su imali priliku da se bliže i bolje upoznaju i započnu saradnju. Razmenili su iskustva, govorili o poteškoćama, ali i uspesima u radu, razjašnjeni su zakonski okviri i mogućnosti za dobijanje sredstava putem projektnog konkurisanja kod različitih donatora.
U okviru ovog projekta održana je i psiho – socijalna radionica u okviru koje su učesnici imali priliku da govore o svojim ličnim, svakodnevnim i životnim problemima. Radionicu je vodila Srbijanka Andrejić – porodični terapeut.
Susret je protekao u pozitivnoj i prijatnoj atmosferi. Zahvaljujemo se predstavnicima Saveza Ivani Anđelković, Ljubinki Borizoski i Selma Ćatović na ukazanom poverenju u organizovanju susreta i pružanju mogućnosti da se bolje i bliže upoznamo sa našim saradnicima iz drugih gradova.