Prevodilački servis za znakovni jezik
31. decembra 2022.
Donacija štampača
19. januara 2023.

DESPOTI – 10 jubilarnih – svečanost

Sportsko udruženje gluvih i nagluvih „Despoti“ je u oktobru 2012. godine obeležilo 10 godina postojanja. Tim povodom je organizovan turnir 27. novembra 2022. godine na kome je učestovalo 25 članova koji su se takmičili u ženskoj i muškoj konkurenciji u pikadu, šahu, dominama i društvenim igrama.

Svečana dodela medalja i pehara organizovana je na svečanosti koja je održana 15. januara 2023. godine. Svi osvajači drugog i trećeg mesta dobili su medalje, a osvajači prvog mesta pehare.

IO SUGN „Despoti“ doneo je odluku da se uruče pehari i plakete osobama koje su dale veliki doprinos razvoju sporta gluvih osoba, osobama koje su veliki deo svog vremena i puno truda uložili za učešće na republičkim takmičenjima a to su: Marijana Ristić, Milica Đokić, Anđelka Todorović, Branko Pavlović, Ilija Jakovljević, Srđan Ristić, Radoslav Anić, Miladin Živanović i Miloš Vojinović. Posebna plaketa uručena je sekretaru Jovanu Mladenoviću, bez koga SUGN „Despoti“ ne bi postojalo, niti bi moglo da funkcioniše.

SUGN „Despoti“ je sportsko udruženje, ali svi članovi predstavljaju jednu veliku, složnu zajednicu, gotovo porodicu, u kojoj se svi raduju zajedničkim timskim i pojedinačnim uspesima kako u sportu, tako i u životu. Zbog toga, naš predsednik Ilija Jakovljević, nije mogao da izabere bolje mesto i društvo da načini ogroman korak u svom životu. Upravo tu, pred svojim prijateljima zaprosio je svoju devojku Lidiju.

Svi mi, članovi, želimo im mnogo sreće i čestitamo im od srca.