(Ne)pristupačan odmor
25. maja 2018.
Škola znakovnog jezika
1. jula 2018.

Dan zajedništva

Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smedereva prvi put je organizovao Dan zajedništva socijalno humanitarnih organizacija. Manifestacije je održana 03.06.2018. godine u Smederevskoj tvrđavi, a na njoj je učestvovalo svih 17 organizacija osoba sa invaliditetom i sva 4 sportska kluba, a prisutno je bilo oko 200 osoba sa invaliditetom i njihovih pratilaca. Ovo je prva manifestacija ovakvog tipa na nivou države, a postignut je dogovor da se organizuje tradicionalno svake prve nedelje u junu mesecu.
Organizacije su svoj rad predstavile na svojim štandovima, a sportska društva i klubovi prezentovali su sportsku opremu, tako da su pristuni imali mogućnost da se oprobaju u streljaštvu, streličarstvu, atletskim disciplinama i malom fudbalu.

Cilj ove manifestacije je bio da se podigne svest građana kroz prezentaciju rada organizacija i promovisanje sposobnosti, kreativnosti i sportskih uspeha osoba sa invaliditetom.
Manifestaciju je otvorio član Gradskog veća, ujedno i idejni tvorac ove manifestacije, Dragan Stanić, a na otvaranju su učestvovali članovi Gradske organizacije gluvih i nagluvih Smederevo koji su izveli plesnu tačku i članovi Udruženja za pomoć MNRO, koji su prezentovali rad muzičke radionice.

Manifestacija je bila veoma propraćena, realan broj učesnika je bio blizu 1000 jer je bilo i ekskurzija i prolaznika koji su sa interesovanjem propratili čitav dogođaja.
Zahvaljujemo se Gradu Smederevu, JKP Zelenilo i groblja, JP Smederevska tvrđava, Crvenom krstu Smederevo i ribarnicama na Zelenoj pijaci, na podršci koja je pružena tokom organizacije i realizacije ove manifestacije.

Veliko hvala predsedniku organizacionog odbora Dušku Saviću, članovima Slađanu Jovanoviću, Jovanu Jovanoviću i Nenadu Mitroviću, kao i osobama koje su pružile logističku podršku: Radivoju Damjanoviću koji je kreirao logo i plakat, Predragu Nikoliću, Ivani Gvozdenović, Jovanu Mladenoviću i Dejanu Jeremiću. Ceo tim je organizovao i realizovao manifestaciju volonterski.