(Ne)pristupačan odmor
25 maja. 2018.
Škola znakovnog jezika
1 jula. 2018.

Dan zajedništva

Gradski savez socijalno humanitarnih organizacija Smedereva prvi put je organizovao Dan zajedništva socijalno humanitarnih organizacija. Manifestacije je održana 03.06.2018. godine u Smederevskoj tvrđavi, a na njoj je učestvovalo svih 17 organizacija osoba sa invaliditetom i sva 4 sportska kluba, a prisutno je bilo oko 200 osoba sa invaliditetom i njihovih pratilaca. Ovo je prva manifestacija ovakvog tipa na nivou države, a postignut je dogovor da se organizuje tradicionalno svake prve nedelje u junu mesecu.
Organizacije su svoj rad predstavile na svojim štandovima, a sportska društva i klubovi prezentovali su sportsku opremu, tako da su pristuni imali mogućnost da se oprobaju u streljaštvu, streličarstvu, atletskim disciplinama i malom fudbalu.

Cilj ove manifestacije je bio da se podigne svest građana kroz prezentaciju rada organizacija i promovisanje sposobnosti, kreativnosti i sportskih uspeha osoba sa invaliditetom.
Manifestaciju je otvorio član Gradskog veća, ujedno i idejni tvorac ove manifestacije, Dragan Stanić, a na otvaranju su učestvovali članovi Gradske organizacije gluvih i nagluvih Smederevo koji su izveli plesnu tačku i članovi Udruženja za pomoć MNRO, koji su prezentovali rad muzičke radionice.

Manifestacija je bila veoma propraćena, realan broj učesnika je bio blizu 1000 jer je bilo i ekskurzija i prolaznika koji su sa interesovanjem propratili čitav dogođaja.
Zahvaljujemo se Gradu Smederevu, JKP Zelenilo i groblja, JP Smederevska tvrđava, Crvenom krstu Smederevo i ribarnicama na Zelenoj pijaci, na podršci koja je pružena tokom organizacije i realizacije ove manifestacije.

Veliko hvala predsedniku organizacionog odbora Dušku Saviću, članovima Slađanu Jovanoviću, Jovanu Jovanoviću i Nenadu Mitroviću, kao i osobama koje su pružile logističku podršku: Radivoju Damjanoviću koji je kreirao logo i plakat, Predragu Nikoliću, Ivani Gvozdenović, Jovanu Mladenoviću i Dejanu Jeremiću. Ceo tim je organizovao i realizovao manifestaciju volonterski.