Šahovski turnir
7. juna 2022.
ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU UTICAJ I POSLEDICE EPIDEMIJE KOVIDA 19 NA PSIHOSOMATSKO ZDRAVLJE ČOVEKA
30. juna 2022.

40 година постојања ГОГН Смедерево

Градска организација глувих и наглувих Смедерево основана је 6. фебруара 1982. године. За 40 година постојања, организација је постигла много успеха у реализацији различитих активности нарочито у последњих 12 година када смо почели да развијамо програме у области културног стваралаштва и програме подршке деци у савладавању школског програма. Међу првима смо реализовали пројекат „И руке говоре“ у оквиру ког смо радили са ученицима основних школа на часовима грађанског васпитања, као и са предстваницима свих важних установа. Током трајања овог пројекта чак 200 особа научило је основе знаковног језика и упознало се са животом и културом заједнице глувих и наглувих особа. Следећи важан пројекат који смо реализовали је „Да вас и ми чујемо“ а који је за циљ имао смањење комуникацијских и информационих баријера са којима се суочавају наглуве особе. Уграђено 5 индукционих петљи у 5 установа, а захваљујући овом пројекту и реализацији Преводичког сервиса који је нашим члановима доступан 24 сата, Град Смедерево добио је и награду за најприступачнији град у Србији у области смањења информационих и комуникационих баријера. Нашим највећим успехом сматрамо запошљавање наших чланова, међу којима су били и они који су на запошљавање чекали и по 10 година. Данас са поносом можемо рећи да немамо незапослене чланове.

Поносни смо на наше спортисте, сликаре, глумце, плесаче и све чланове који су дали свој допринос да наша организација постигне многе успехе и да у Граду Смедереву буде препозната као једна од најактивнијих.  Сећамо се и оних којих нема, попут Миће, Благоја, Тихомира, Живорада, који су били и остали важан део наших успеха.

Поводом обележавања 40. година постојања за све најактивније чланове организовали смо ручак како бисмо прославили наш јубилеј у нади да нас очекује још много лепих година и још много успеха, као и у нади да ћемо имати већи простор у коме ћемо моћи да реализујемо још више активности.