„Despoti“ II na Državnom prvenstvu gluvih i nagluvih u streljaštvu
26. oktobra 2014.
Nedelja solidarnosti sa osobama sa cerebralnom i dečijom paralizom
3. novembra 2014.

39 osoba sa invaliditetom dobilo posao

Na teritoriji koju pokriva Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Smederevo, a koja obuhvata Smederevo, Veliku Planu i Smederevsku Palanku zaposleno je 39 osoba sa invaliditetom u 14 organizacija. Zaposleni su zasnovali radni odnos na određeno vreme u trajanju u 4 meseca i u toku rada proći će i kroz obuku, kako bi stekli potrebna znanja i veštine za što kvalitetnije obavaljanje poslova.

20141031_102654

NSZ organizuje javne radove u cilju zapošljavanja, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih osoba sa invaliditetom, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa. Javni radovi se mogu sprovoditi  u oblastima:

  • socijalnih, humanitarnih i kulturnih delatnosti

  • održavanja i zaštite životne sredine i prirode

  • održavanja i obnavljanja javne infrastrukture.

Svečano potpisivanje Ugovora o realizaciji javnih radova organizovano je u prostorijama Gradskog saveza socijalno humanitarnih organizacija Smederevo, a njemu su prisustvovali Dragana Svilar, direktorka NSZ-a Filijale Smederevo, Dragoslav Milanović, rukovodilac grupe za preduzetništvo, i predstavnici organizacija osoba sa invaliditetom, koji su u ovom slučaju imali ulogu poslodavaca.

Za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i njihovu obuku na teritoriji Filijale Smederevo izdvojeno je oko 7 miliona dinara.

20141031_102222

20141031_102214